Plenković i Čović u Orašju na zajedničkoj sjednici dva HDZ-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Hrvatski premijer Andrej Plenković boraviti će danas u Bosni i Hercegovini.

Foto: 24sata.info

Naime kako je najavljeno iz HDZ-a BiH danas će biti održana zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH i Predsjedništva HDZ-a RH. Sjednica će biti održna u prostorijama hotela “NAVIS“ u Orašju s početkom u 18:00 sati, a predvodiće je Dragan Čović i Andrej Plenković.

Na sjednici će se između ostalog govoriti o: Aktualnoj političkoj situaciji u BiH i RH te odnosima i suradnji između HDZ-a BiH i HDZ-a RH, prenose Vijesti.ba

Plenković će sudjelovat na svečanosti u bosanskoj Posavini povodom potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, te na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini", saopćeno je iz hrvatske vlade.

Plenković će u Franjevačkom samostanu u Tolisi prisustvovati svečanosti povodom potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci Hrvatske za provedbu kulturnih, obrazovnih, naučnih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata, a nakon toga će se u Orašju sastati s predsjednikom Vlade Posavskog kantona Đurom Topićem.

U petak navečer je u Orašju predviđeno sudjelovanje premijera Plenkovića na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini".

Kako je saopćeno iz Vlade, uz premijera će biti potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar državne imovine Mario Banožić, državni sekretar Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te državna sekretarka za političke poslove Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Zdravka Bušić.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar