Zvizdić zakazao sjednicu Kolegija Parlamenta BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić sazvao je za utorak, 10. septembra, osmu sjednicu Kolegijuma ovo doma.

Foto: 24sata.info

Na dnevnom redu je Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Dnevnim redom predviđeno je i određivanje nadležnih komisija za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, Izvještaja o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini za 2018, Izvještaja o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti za 2018, Godišnjeg konsolidiranog izvještaja unutrašnje revizije za 2018. godinu, Konsolidiranog izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2018. godinu, Godišnjeg izvještaja iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, Izvještaja o radu Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, te Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Članovi Kolegijuma trebalo bi da odrede i nadležne komisije za razmatranje poslaničkih inicijativa Edite Đapo, Damira Arnauta i Predraga Kojovića.

Između ostalog, na dnevnom redu su i Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava granta u oblasti nauke i kulture za 2018. godinu, te Izvještaj o dodijeljenom tekućem grantu „Sufinansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti prevencije HIV-a i tuberkuloze u Bosni i Hercegovini“ za 2018. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 sati.

 

(24sata.info)

 

 

Pošaljite Facebook komentar