Ostavka ministrice trgovine i turizma RS-a na sjednici NSRS-a 17. septembra

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj će biti konstatovana ostavka ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač, bit će održana 17. septembra.

Foto: Vlada RS

Predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović je potvrdio da su razlozi za ostavku Dragice Kovač lične prirode.

Istakao je i da očekuje da dođe do dogovora o formiranju vlasti na nivou BiH, kako ne bi zasjedala Narodne skupština RS-a u vezi s najavama vraćanja nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih poreza...

Kaže i da parlament neće izlaziti iz ustavog okvira te da posebna sjednica Narodne skupštine RS-a može da bude zakazana, ukoliko bi to eventulno zatražio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ako do 5. septembra ne bude implementiran raniji dogovor lidera najvećih stranaka u BiH.

- U pitanju su problemi političke prirode, a parlament može da zauzme politički stav – rekao je Čubrilović i ocijenio nedopustivim da se godinu dana ne implementiraju izborni rezultati.

Na narednoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS-a po hitnom postupku bit će razmtarne izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, u vezi s penzionisanjem policajaca.

Na dnevnom redu je 46 tačaka, od čega 16 prijedloga zakona, osam nacrta te brojni izvještaji i strategije.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar