Iz DF-a odgovorili HDZ-u: Vidjeti ćemo ko je u panici

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mi u Demokratskoj fronti radujemo se izmjenama Izbornog zakona na temelju preporuka i mjera iz Mišljenja Europske komisije o kandidatskom statusu BiH za članstvo u EU - kazala je danas zastupnica DF-a u Parlamentu Federacije BiH Mara Đukić odgovarajući na tvrdnje zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladena Boškovića, koji se ustvrdio da se DF nalazi u panici.

Foto: Arhiv

"Vidjet će Bošković ko se nalazi u panici kada se proces izmjena Izbornog zakona krene odvijati po mjerama i preporukama Europske komisije. U tim mjerama i preporukama nigdje ne stoji vaš izmišljeni konstrukt o tzv. legitimnom predstavljanju naroda, pa zato vi u HDZ-u od implementacije preporuka i mjera iz Mišljenja EK bježite kao đavo od križa", rekla je Đukić.

"Misleći da napada Demokratsku frontu Bošković ne vidi da se u stvari svađa s europskim standardima i mišljenjem Europske komisije. Razumijemo da mu je teško pročitati Mišljenje EK. Ponavljamo stavove Europske komisije i nikad nam ih neće dosaditi ponavljati kako bi Boškoviću i svim ostalim „boškovićima“ postalo jasno da bilo kakvo jačanje etno-nacionalnih principa znači udaljavanje Bosne i Hercegovine od europskih standarda", dodala je Đukić.

Ona je navela da je otužno Boškovićevo hvalisanje o tome kako je HDZ-e kroz Dom naroda uspio da blokira DF-ov i SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o izbornim jedinicama.

"Upravo, preporuke Europske komisije jasno kažu da je sadašnja uloga Doma naroda u potpunosti nespojiva s europskim standardima i da se uloga Doma naroda mora reducirati. Tek ćemo da vidimo HDZ-ovu paniku kada slijedom implementacije Mišljenja EK u Parlamentu FBiH izgube tu polugu za blokade, i tek će tad HDZ-e zažaliti što je tražio kruha preko pogače", zaključila je Đukić u saopćenju iz DF-a.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar