Politička stranka: SPD krenuo u formiranje odbora

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je u Sarajevu održana tematska sjednica Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije /SPD/ kojom je predsjedavao prof.dr. Ivo Komšić.

Foto: 24sata.info

Zbog velikog interesovanja građana Bosne i Hercegovine, kao i određenog broja organizacija koje žele pristupiti Pokretu, Predsjedništvo je zaključilo da se sve prijave proslijeđuju na mail Pokreta [email protected], kako bi ih Sekretarijat obradio i otpočeo sa formalnim uspostavljanjem kantonalnih i regionalnih odbora Pokreta.

Predsjedništvo je zadužilo stručne timove u cilju izrade Agende 2020-2030 za Bosnu i Hercegovinu, kao i tim koji će izraditi analizu sa konkretnim prijedlozima u cilju ispunjenja preporuka Evropske komisije koja sadržava 14 uvjeta. Sa ova dva dokumenta delegacija Pokreta će upoznati bh javnost, kao i predstavnike međunarodne zajednice u BiH.

Pokret SPD nastavlja sa razgovorima i procesima okrupnjavanja političkih organizacija, organizacija civilnog društva i pojedinaca, s ciljem objedinjavanja svih snaga u snažnu jedinstvenu političku organizaciju socijaldemokratske provenijencije.

Članovi Pokreta, koji obavljaju funkcije zastupnika u Parlamentu BiH, Parlamentu FBiH i kantonima, iz DF-a, GS-a i određeni broj zastupnika iz SDP BiH, stavili su se na rasposlaganje da iniciraju prijedloge Pokreta SPD u zakonodavnim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar