Erdogan izrazio spremnost da se održi sastanak BiH-Hrvatska-Srbija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se danas s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Foto: Predsjedništvo BiH - 24sata.info

Članovi Predsjedništva BiH su poželjeli dobrodošlicu predsjedniku Turske i izrazili zadovoljstvo njegovim dolaskom na Summit Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP).

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli kako je ovaj posjet predsjednika Turske bitan za obje zemlje kada je riječ o napretku suradnje na svim poljima, te jačanju bilateralnih odnosa. Naglasili su da u prilog dobrim bilateralnim odnosima, bez otvorenih pitanja, ide i činjenica da BiH upravo s Turskom ima najviše potpisanih državnih sporazuma.

Predsjednik Republike Turske je čestitao BiH na predsjedavanju SEECP-om te podsjetio kako Turska snažno podržava Proces suradnje u Jugoistočnoj Evropi. Prema njegovim riječima,  SEECP je koristan mehanizam za očuvanje stabilnosti i mira u regiji. On je kazao da Republika Turska podržava euroatlantski put BiH,  te da će integriranje BiH u EU i NATO biti garant stabilnosti i mira. Naglasio je da će Turska nastaviti pružati potporu za očuvanje stabilnosti, mira i prosperiteta BiH. Predsjednik Turske je izrazio spremnost da se, kako je rekao,  oživi trojni mehanizam, odnosno da  se održi sastanak  BiH - Hrvatska - Srbija.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju suradnje dvije zemlje, prvenstveno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, transporta i infrastrukture. Najviše pozornosti tijekom susreta posvećeno je autocesti Beograd - Sarajevo te značaju koji će njena izgradnja imati kako za BiH tako i za sve zemlje u regiji, pa i za Tursku. Bilo je riječi i o uvozu mesa te o konkretnim potezima koji će se realizirati u tom segmentu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar