Boban: Pozivam Komšića da dođe u posjetu Zapadnoj Hercegovini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Demokratska fronta danas je pozivala rukovodstvo SDP-a da se ogradi od istupa njihovog federalnog zastupnika Ivana Bobana.

Ivan Boban / 24sata.info

On je, navode iz DF-a, izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH nazvao nelegitimnim i direktno podržao HDZ-ov koncept tzv. etničkog legitimiteta nauštrb građanskog, iako se ova partija nominalno zalaže za građanski koncept i jednaku vrijednost glasa svih građana, bez obzira na nacionalnu pripadnost i strukturu krvnih zrnaca.

Nakon saopćenja, reagirao je i sam Boban a njegovu reakciju prenosimo u nastavku:

- DF pokušava sakriti činjenicu da su jučer bili poslušnici politike Dragana Čovića i HDZ-a.

Smiješno je bilo gledati zastupnike DF-a kako se znoje od stida jer moraju glasati za zaključak HDZ-a za blokadu Federalnog Parlamenta.

Ovim putem pozivam člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da posjeti zapadnu Hercegovinu i da me demantira. Osobno ću kao federalni zastupnik biti njegov domaćin u obilasku cijele zapadne Hercegovine.

Svi su priželjkivali da će 2006. godine kandidatura Željka Komšića biti korak ka integraciji društva i da to može biti pozitivan iskorak za BiH. Danas je potpuno jasno da taj čovjek nije u stanju to uraditi već sijati daljnje podjele.

I dok u kampanji uzima glasove na stalnim sukobima, nakon izbora već drugi put uzastopno ulazi u vlast sa HDZ-om što dovoljno govori o njemu, a ne o SDP-u. Pri tome Čović mu ne dozvoljava niti da ima stolicu za pregovaračkim stolom, već informacije može dobiti samo od Bakira Izetbegovića.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar