Lukač na zatvorenoj sjednici NSRS-a podnosi informaciju o ubistvu Krunića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas će na zatvorenom zasjedanju, usmeno informisati poslanike Narodne skupštine RS-a o dosadašnjoj istrazi u vezi s ubistvom u Glamočanima kod Laktaša te ubistvu policajca u Prijedoru.

Arhiv / 24sata.info

Ovo je odlučio kolegijum entitetskog parlamenta na današnoj sjednici.
 
Nakon toga, poslanici će nastaviti redovan rad parlamenta razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, najavio je predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.
 
Odlučeno je i da će prva tačka redovne sjednice Narodne skupštine RS-a biti informacija o bezbjednosnoj situaciji u RS, a i ta rasprava biti će zatvorena za javnost.
 
Poslanici su jučer osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.
 
Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.
 
Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.
 
U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS-a.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar