Dodik o zviždanju na EYOF-u: Dobro poznati lokalni animoziteti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u Beču da je imao obavezu da se obrati na otvaranju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala u Sarajevu, ali da nije rekao ili učinio nešto što bi predstavljalo razlog za nezadovoljstvo i zviždanje tokom obraćanja.

Foto: 24sata.info

On je rekao da su u pitanju dobro poznati lokalni animoziteti, prenosi "RTRS".

"Bilo je mnogo aplauza i mnogo zviždanja. Јa sam primijetio aplauz upućen 'kosovskoj delegaciji' i zvižduk upućen Srbiji", rekao je Dodik.

On je rekao da je EYOF zajednička manifestacija i izrazio želju da Festival protekne u najboljoj atmosferi.

Incident je na društvenim mrežama prokomentarisao i Igor Dodik, sin predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. 

"U ni malo prijatnom ambijentu,stoicki odrzati jako dobar i u pomirljivim tonovima govor kako i dolikuje otvaranju ovakve sportske manifestacije..ali Boze moj,opet je kriv sto je pomenuo da je Srpska izdvojila sredstva u Jahorinu..zivi i zdravi bili ;)", napisao je Igor na svom Twitter nalogu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je u nedjelju govor tokom otvaranja EYOF-a na stadionu "Asim Ferhatović Hase" popraćen zvižducima, ali i aplauzom.

On je održao dosta nadahnut govor o olimpijskom duhu i odbrani sportske časti. Mlade takmičare je pozvao da dostojanstveno brane čast na ovogodišnjem takmičenju. On se zahvalio Olimpijskom komitetu koji je organizovao igre za mlade.

(24sata.info)





Pošaljite Facebook komentar