Dodik: Srbi u FBiH moraju imati autentične predstavnike

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da Srbi u Federaciji BiH, kantonima i Mostaru moraju imati svoje autentične predstavnike i da će se u razgovoru sa političkim partnerima zalagati da se to i ostvari.

Milorad Dodik / 24sata.info

Dodik je, nakon sastanka s predstavnicima SNSD-a i srpskih udruženja u Mostaru, rekao da će institucije RS raditi na tome da se popravi položaj Srba u Mostaru i Federaciji BiH.

On je istakao da će institucije RS i dalje pomagati povratničku populaciju.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, razgovarano je o problemima Srba na ovom području.

U Mostaru je upravo počeo sastanak delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a, koje predvode predsjednici stranaka Dragan Čović i Milorad Dodik.

Na sastanku, koji se održava u centrali HDZ-a BiH u Mostaru, bit će riječi o formiranju vlasti na nivou BiH, te aktuelnoj političkoj situaciji.

U delegaciji SNSD-a su potredsjednica stranke Željka Cvijanović, te članovi Predsjedništva SNSD-a Slavko Mitrović, Staša Košarac i Zoran Tegeltija. U delegaciji HDZ-a BiH su potpredsjednica stranke Borjana Krišto, te visoki stranački funkcioneri Vjekoslav Bevanda, Davor Čordaš i Zdenko Ćosić.

(NN)

Pošaljite Facebook komentar