Sjednica Predsjedništva 12. decembra - na dnevnom redu smjena ambasadora

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za narednu srijedu, 12. decembar, zakazao sjednicu Predsjedništva, koja, kako je naveo, može biti održana u zgradi u Sarajevu ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave Republike Srpske, u suprotnom će predložiti da bude održana video-linkom.

Foto: RAS Srbija

- U Predsjedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti - rekao je Dodik danas novinarima nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Matthew Palmerom u kabinetu u Sarajevu, prenosi Srna.

Dodik je naveo da je na dnevnom redu prve radne sjednica Predsjedništva BiH 50 tačaka, od kojih je jedna smjena ambasadora.

- Povući ću značajan broj ambasadora i veoma brzo imenovati nove. Zato ću sutra u Banjaluci razgovarati sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, jer prema Ustavu Srpske predsjednik Republike predlaže i bira ambasadore, a član Predsjedništva to treba da proglasi. Želim da se ponašam u skladu sa Ustavom Republike Srpske - poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sjednici bi trebalo da bude donesena jedna izjava o evropskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Savjeta ministara u oblasti evropskih integracija.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar