Lazović podržao Komšića: Neka HDZ traži krivca u svome veličanju zločinaca

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predstavnici HDZ-a BiH kao i njima bliski mediji ne prestaju napadati Željka Komšića zbog njegove kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Ljuti zbog ne usvajanja njihovog prijedloga Izbornog zakona po kojem bi se garantovao izbor kandidata iz HDZ-a neprimjerenim kvalifikacijama pokušavaju ga kompromitirati istovremeno šaljući poruke Bošnjacima da mu uskrate podršku, napisao je na svome facebook profilu Miro Lazović.

Miro Lazović / 24sata.info

Lazović naglašava da je kandidatura Komšića po sadašnjem Izbornom zakonu legitimna i za njega mogu glasati građani FBiH bez obzira na etničku pripadnost.

 "Dakle , jasno je svima da Željko Komšić može pobijediti samo ukoliko se u njegovoj kutiji nađe dovoljan broj podrške građana koji pripadaju Bošnjačkom narodu", rekao je Lazović.

 "Ako Željko Komšić pobijedi tada HDZ BIH ne treba optuživati Bošnjački narod. Krivca neka traži u svojim redovima. U svom rukovodstvu i njegovoj politici.  U planu oživljavanja HERCEG - BOSNE i veličanju presuđenih Haških osuđenika a posebno u Draganu Čoviću i njegovim bliskim vezama i sumnjivim dogovorima sa Miloradom Dodikom koji otvoreno negira i ruši BiH", kazao je Lazović.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar