Čolpa: SAD na Čovića gledaju kao na Pabla Escobara

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sjedinjenje Američke Države danas su po prvi put jasno i nedvosmisleno poručile šta misle o kriminalnom karakteru politike Dragana Čovića i politike HDZ-a, smatra Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza (GS).

Arhiv / 24sata.info

"Nakon što su brojne ambasade, uključujući i ambasadu SAD-a vrlo jasno kazale da osovina HDZ - SNSD potiče kriminal i korupciju, a u vezi sa opstrukcijom usvajanja Zakona o krivičnom postupku, Čović se opravdano našao prozvanim te kazao da se njegova politika označava krivcem za potencijalno širenje kriminala. Čović se očito češe tamo gdje ga najviše svrbi, a Sjedinjene Američke Države dobro znaju gdje Čovića najviše svrbi",rekao je Čolpa.
 
"Današnje saopćenje ambasade SAD-a u kojemu se Čoviću jasno stavlja doznanja da SAD nema namjeru polemizirati o karakteru njegove kriminalne politike i politike kriminala, jasno govori da je Čović u očima sjevenoatlanskih saveznika Bosne i Hercegovine, hercegovački Pablo Escobar. Ozbiljne države, kao što su SAD znaju da se sa kriminalcima ne raspravlja nego ih se hapsi", zaključio je Čolpa.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar