Skopljaković: Čović uvlači Hrvate u sukob sa EU i Amerikom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković poziva vođu HDZ BiH da svojima prijetnjama i obmanama prestane uvlačiti Hrvate iz BiH u sukob sa EU i SAD.

Božo Skopljaković / 24sata.info

“Čovićeva objava aktiviranja nekakvoga plana 'B' koji nagovještava tvrdo partnerstvo sa Miloradom Dodikom u projektu blokiranja procesa formiranja državne vlasti bio bi krajnje nepromišljen i opasan politički korak koji bi uvukao Hrvate u vrlo opasan sukob sa EU i SAD, sa nesagledivim posljedicama", upozorio je Skopljaković.

Kako je istakao, u zadnje vrijeme nažalost svjedočimo sve češćim i otvorenijim osudama politika u BiH od prijatelja iz Europe i Amerike, a Hrvate se obilježava kao glavne protagoniste retrogradnih politika u BiH i kao najveće kočničare naprednih euroatlantskih procesa u zemlji.

"Još prije nekoliko dana je Dragan Čović u Berlinu, sa druga dva člana Predsjedništva BiH, obećao njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da će učiniti sve da ne dođe do paralize sustava u BiH nakon parlamentarnih izbora, a već danas šalje poruke da nema smisla više pregovarati o izmjenama Izbornoga zakona čime praktično prijeti, planom 'B', blokadama na svim razinama", naveo je predsjednik Hrvatske stranke BiH.

On je pozvao sve vladajuće stranke u BiH, kao i međunarodnu zajednicu, da shvate da selektivnim rješavanjem pojedinih presuda ili odluka Ustavnoga suda neće dugoročno riješiti probleme zbog kojih je BiH u ovakvom zaostatku, i da pokrenu razgovore oko izmjene Ustava BiH u cilju provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava, bez čije provedbe BiH ne može postati članicom EU.

"Donošenjem novog Ustava BiH riješili bi se i mnogi drugi problemi te zaustavila inflacija presuda i odluka Ustavnoga suda BiH. Selektivnim pristupom i rješavanjem samo pojedinih presuda Ustavnoga suda BiH zapravo zadovoljavamo osobne interese pojedinaca ili stranaka a nikako države i društva u kojem živimo. Ovakvi kozmetički zahvati na državi BiH, na žalost, neće je učiniti ljepšom i privlačnijom te zaustaviti masovna iseljavanja mladi niti će privući domaće niti strane investitore", smatra Skopljaković.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar