SBIH o SNSD-u i HDZ-u: Vinovnici kažnjeni, projekti ostali

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Posljednjih sedmica smo svjedoci nevjerovatnih pritisaka HDZ BiH i “nevladine organizacije” HNS za izmjenu Izbornog zakona BiH, koji je ništa drugo nego ( de jure) uvođenje u treći entitet.

Arhiv / 24sata.info

Vinovnici stvaranja tzv. Herceg Bosne na čelu sa Jadrankom Prlićem su kažnjeni za udruženi zločinački poduhvat, ali projekat na kojem su istrajavali izgleda da još nije umro, niti nestao u glavama aktuelnog rukovodstva HDZ BiH i HNS-a.
 
Još gore stanje je ono koje gledamo i slušamo iz manjeg bh. entiteta, koje je jučerašnjim izjavama predsjednika tog entiteta Milorada Dodika i premijerke Vlade  tog entiteta Željke Cvijanović da će pojačati kontrole ” na granicima prema entitetu F BiH” , pokazalo da projekat za koji su politički i vojni autoriteti srpske strane za zlodjela u periodu 1992.- 1995. pesuđeni sa 1111 godina zatvorskih kazni, i danas živi.
 
Jasno je da ne postoje entitetske granice, nego linije, ali Dodik i Cvijanović svjesno postavljaju tezu o granicama unutar suverene države BiH.
 
Baveći se ovim pitanjem svjesno skreću pažnju sa teškog ekonomskog stanja u tom entitetu i enormne zaduženosti entiteta RS.
 
Iznenađujuća je šutnja predstavnika međunarodne zajednice u BiH na izjave kojim se konstatno krši Dejtonski mirovni sporazum,  većina  konvencija Ujedinjenih nacija i evropska demokratska dostignuća, saopćeno je iz SBiH.
 
 

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar