Samo naivni vjeruju u Čovićev pesimizam, u toku je završni čin pritiska sa Pantovčaka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Izmjene Izbornog zakona, u skladu sa lažnim interpretacijama presude Ustavnog suda, mogu voditi jedino ka institucionalizaciji aparthejda.

Foto: 24sata.info

Provođenje odluke Ustavnog suda po želji zagrebačke politike, koju u Bosni i Hercegovini provodi Dragan Čović, ne može biti ni u kakvoj vezi sa izmjenama Izbornog zakona u okviru demokratskih međunarodnih standarda, smatraju u Građanskom savezu.

- Mi u Građanskom savezu mjesecima upozoravamo na činjenicu da Dragan Čović i Božo Ljubić obmanjuju javnost izvrćući sadržaj presude Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića koja nije zadovoljila apetite organizacije za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, takozvanog HNS-a, saopćeno je iz GS-a.

Kako navode, izmjene Izbornog zakona, u skladu sa lažnim interpretacijama presude Ustavnog suda, mogu voditi jedino ka institucionalizaciji aparthejda.

- Međutim, kada Dragan Čović kaže da u vezi sa tim nije optimista, treba znati da Čović upravo time izražava ni manje ni više nego optimizam. Svi dosadašnji Čovićevi istupi na tu temu, koji su odisali optimizmom, završili su debaklom. Ovo je naime prvi put da Čović izražava pesimizam kada je u pitanju njegov i plan Pantovčaka za uvođenjem diktature političke manjine nad većinom. Pitanje je samo koga je među tzv. probosanskim opcijama Čović našao za saveznika, stoji u saopćenju Građanskog saveza.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar