Borenović o kreditu ŽRS: Za konsultante i softvere 40 milona KM

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je danas da se Republika Srpska i "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS) kreditno zadužuju za 100 miliona KM, od čega 40 odsto tog kredita ide za konsultante, informatizaciju i organizaciono restrukturisanje.

Branislav Borenović / 24sata.info

"U odluci koja je dostavljena Narodnoj skupštini Srpske na svega dvije-tri stranice piše da će za organizaciono restrukturisanje, usluge konsultanata i informatizaciju trebati pet miliona eura. U odluci koja je original i koja ide na ratifikaciju u zajedničke institucije BiH, za te namjene piše 20,17 miliona eura", rekao je Borenović novinarima tokom skupštinske pauze.

Prema njegovim riječima, više od 40 miliona KM namijenjeno je za konsultante i razne softvere i programe.

"Zato su se krile ovakve odluke i zato su željeli principom šoka u parlamentu za jedan dan da je usvoje. 55 stranica ugovora o kreditnom zaduženju ŽRS naspram tri stranice koje nama vlada dostavlja u Narodnu skupštinu, zar to nije sramota", rekao je Borenović.

Prema usvojenom dnevnom redu sjednice Narodne skupštine, peta tačka dnevnog reda je razmatranje Prijedloga odluke o zaduženju ŽRS prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturisanja željeznica.


(SRNA)

Pošaljite Facebook komentar