Čović: Bez hrvatskog naroda neće se moći graditi budućnost BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Splitu razgovarao s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Dragan Čović / 24sata.info

- Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstevn hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH - kazao je Čović, javlja N1. 

- To je ono što nam treba. Naša ustavna jednakopravnost, legitimno predstavljanje, a ostalo... Vjerujte, znat ćemo sami uraditi u BiH. Znat ćemo da imamo svog velikog brata u hrvatskoj politici i da će to biti jedna snažna poruka svima onima koji bi možda drugačije razmišljali - kazao je lider HDZ-a BiH. 

Čović je zajedno s Plenkovićem, predsjednikom HDZ-a Hrvatske, u Splitu prisustvovao na obilježavanju 28. godišnjice osnivanja splitskog HDZ-a.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar