Nikšić: Komšić je legitiman kandidat, vrijeme je da ponudimo kandidate iz sva tri naroda

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vrijeme je sa ljevica ima kandidate za sva tri člana Predsjendištva BIH, rekao je za Klix lider SDP-a Nermin Nikšić reagujući na nakavu Željka Komšića da će se kandidirati za člana Predsjedništva BIH.

Nermin Nikšić / 24sata.info

- "Njegovu večerašnju najavu kandidature vidim kao logičan odgovor na ucjene i ponašanje čelnika HDZ-a BiH kad su izmjene Izbornog zakona u pitanju i njihov odgovor na ponavljanje navodnog slučaja Komšić."

Na pitanje hoće li SDP BiH podržati Komšića kao kandidata za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Nikšić je jasan da će SDP BiH stati iza svih kandidata ljevice.

"Željko Komšić je jedan od legitimnih kandidata. Mi u SDP-u čak vjerujemo kako je došlo vrijeme da građanski blok ponudi kandidate za sve tri pozicije u Predsjedništvu BiH i o tome razgovaramo sa svojim partnerima", istakao je Nikšić za Klix.

Prvi čovjek SDP-a BiH dodaje i kako će njegova stranka o kandidatu ili kandidatima za predstojeće opće izbore u našoj zemlji odlučiti kada za to dođe vrijeme.

"Vjerujemo da SDP i DF s drugim partnerima mogu odnijeti pobjedu kada su u pitanju pozicije u Predsjedništvu BiH", naglašava Nikšić.

Podsjetimo, predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić potvrdio je za Vijesti.ba da će biti kandidat za člana Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda na Općim izborima u oktobru.

- Kako sada stvari stoje biću kandidat za člana Predsjedništva BIH. Ove ucjene u vezi sa retrogradnim prijedlogom Izbornog zakona moraju prestati. Moja kandidatura je jedan od načina i političkih mehanizama, rekao je Komšić za Vijesti.ba.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar