Predsjedništvo BiH danas razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, 40. redovna, bit će održana danas, najavljeno je iz Predsjedništva.

Arhiv / 24sata.info

U predloženom dnevnom redu je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni ove godine.
 
Predložena je i odluka o prihvatanju i određivanju potpisnika za više sporazuma. Jedan od njih je sporazum o grant sredstvima između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na rodno zasnovanu diskriminaciju i nasilje u BiH, kao i sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o naučno-tehnološkoj saradnji.
 
Pred članovima Predsjedništva BiH bit će i Informacija o posjeti ministrice odbrane BiH i delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH Sjedinjenim Američkim Državama od 11.9. do 13.9. 2017. godine.
 
Predloženo je također davanje odobrenja za zaključivanje: dvogodišnjeg sporazuma o saradnji Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu 2018/2019, memoranduma o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank saradnje Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informisanje Državnog vijeća Narodne Republike Kine.
 
U najavljenom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država o readmisiji lica koja borave bez dozvole.
 

(FENA)
 

Pošaljite Facebook komentar