Pokret 'Odgovor' - Bošnjaci neće glasati za Dodika 2018. godine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Iz Pokreta "Odgovor" poručuju da je potrebno utvrditi okolnosti u vezi s radom kluba Domovina na današnjoj sjednici NSRS, te dati priliku svim zastupnicima da javnosti objasne svoje stavove i razloge prisustva na sjednici.

Foto: 24sata.info

Iz "Odgovora" poručuju da „medijski napadi bez provjerenih informacija ili na bazi izjava Aleksandre Pandurević ne donose ništa dobro Bošnjacima - povratnicima“.
 
- Dok SDS čini sve da razbije naše jedinstvo i unosi podjele, mi i dalje stojimo na svojim nogama. Istovremeno, poručujemo onima koji kalkulišu s našim glasovima i koji se hoće našom sudbinom igrati: Bošnjaci neće glasati 2018. za Milorada Dodika, premda su mu neki htjeli prodati naše brojeve, a to su radili kriomice i 2014. godine - poručuju iz "Odgovora".
 
U saopćenju za javnost navode da će "Odgovor" okupiti probosansku platformu 28. septembra u Srebrenici i „ne pada nam na pamet da radimo godinu dana da bi opet bili u savezu sa SNSD-om“.
 
- Misija svakog odgovornog građanina RS-a treba biti odlazak Dodika s vlasti. Znam da SDS-u smeta što smo mu mi nekad jača opozicija od njih, ali mi od naše borbe ne odustajemo. A bošnjačkim predstavnicima poručujemo: Saznat ćemo ko je izdao naše interese i ko se prodao Dodiku, a kad saznamo nećemo se smiriti dok ne osiguramo da ti nikad više ne dobiju glas naroda - dodaju iz "Odgovora".
 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar