Bundalo: Svaka druga vlada biće bolja od aktuelne u RS-u

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zamjenik šefa Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Perica Bundalo izjavio je danas da parlament RS-a ima "istorijsku odgovornost da 31. maja smijeni Vladu RS-a, jer stanje u RS-u ne može biti gore, nego što je danas“.

Foto: Nezavisne novine

-Vremena za čekanje više nema - ustvrdio je Bundalo na konferenciji za novinare u Banjoj Luci uz podsjećanje da su stranke Saveza za promjene zatražile da se u parlamentu 31. maja raspravlja o opozivu kabineta Željke Cvijanović.

Na tvrdnje predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da 31. maja u parlamentu neće biti usvojen ni dnevni red s tačkom o nepovjerenju Vladi RS-a, Bundalo je rekao da će ako se to dogodi, smjena Vlade ubrzo nakon toga doći na dnevni red.

Uz inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS-a pripremili su, kaže, tzv. crnu knjigu u kojoj je više stotina argumentovanih činjenica koje govore o katastrofalnom stanju u RS-u, a na osnovu podataka zvaničnih institucija, što je dovoljna osnova da Vlada RS-a bude smijenjena.

Ukoliko bi Vlada RS-a bila smijenjena, kako navodi, u tom slučaju bi neka nova ili postojeća skupštinska većina izabrala novu.

-Svaka druga vlada bit će bolja od aktuelne. PDP je spreman da učestvuje u drugačijem kreiranju budućnosti RS-a i vrlo brzo ćemo predstaviti i tzv. bijelu knjigu s jasnim rješenjima koja treba da osiguraju dugoročnu stabilnost RS-a - kazao je Bundalo.

Tvrde da sve ovo ne rade zbog stranačkih već interesa građana i opastanka naroda u RS-u.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar