Košarac i Džaferović kahvenisali u pauzama

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović (SDA) danas su kao stari prijatelji ležerno ćaskali u parlamentu i dogovarali zajednički nastup i glasanje u vezi hitne procedure donošenja zakona o povećanju cijene goriva.

Foto: BN TV

O tome svjedoči i fotografija Košarca i Džaferovića ispred „Bijele sale“ Parlamentarne skupštine BiH, na pauzi, tokom današnje sjednice Predstavničkog doma PSBiH.

Košarac i Džaferović su srdačno razgovarali i dogovarali zajedničko glasanje, a potom je Džaferović 10-ak minuta produžio pauzu uoči glasanja sve dok Košarac nije završio telefonski razgovor sa Bakirom Izetbegovićem, koji mu je, kako saznajemo, omogućio upravo predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH.

Kada su na dnevni red došle akcize, odnosno povećanje cijene goriva, što je i uslov za nove kredite MMF-a, Košarac je zaboravio sve ono što je govorio poslednje tri godine, pa i stradanje Srba na Vozući za što su optuživali i tražili smjenu Šefika Džaferovića sa funkcije predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, a zbog toga su bojkotovali sjednice Predstavničkog doma kada je predsjedavao Džaferović.

Šefu Kluba poslanika SNSD-a Staši Košaracu danas nije smetalo što sjednicom predsjedava Šefik Džaferović, koji nije, kako su ga optuživali, ništa učinio da spriječi zločine nad Srbima koje je u Vozući počinio odred El-mudžahid tokom otadžbinskog rata.

Prije samo mjesec dana SNSD je tražio da se svi srpski predstavnici povuku iz zajedničkih institucija BiH, a danas su SNSD i SDA zajedno glasali za hitno povećanje akciza i prenos  entitetskih nadležnosti koje su predviđene spornim zakonom o osiguranju depozita banaka u BiH.

Sve maske su pale, a danas je i zvanično ogoljena lažna patriotska priča i politika Milorada Dodika i SNSD-a koji su pokazali da su za novac i produžetak vlasti spremni trgovati institucijama i interesima Republike Srpske. 

(BN)

Pošaljite Facebook komentar