Ministarstvo odbrane BiH povuklo u cijelosti svoje saopćenje o učešću OSBiH na Danu RS-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Prethodno dato saopćenje povlači se u cjelosti, jer ne odražava prezentirane stavove na sastanku održanom 11. januara 2016. godine, te se uz izvinjenje za nesmotrenost u procesu odobravanja saopćenja, ovim putem daje novo, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Marina Pendeš

Saopćenje za javnost Ministarstva odbrane BiH prenosimo u cijelosti:

"Povodom aktualnih događanja u Banja Luci u kontekstu angažmana OS BiH, 09.01. 2016. godine, u Ministarstvu obrane BiH održan je sastanak ključnog menadžmenta sa Načelnikom i zamjenicima načelnika Zajedničkog stožera, te je, bez prejudiciranja odgovornosti, potvrđena potreba da se izvrši temeljita analiza provedenih aktivnosti i procedura u vezi odavanja počasti. Nadalje, ocijenjeno je da primjenom uobičajenih metoda u Oružanim snagama, naučenih lekcija, Načelnik Zajedničkog stožera identificira pitanja u vezi nejasnih ili nedovoljno reguliranih procedura za odavanje počasti koja će biti predložena za održavanje sastanka sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, unatoč dnevnopolitičkim presinzima, ostaju opredijeljeni na izvršavanje zakonskih nadležnosti definiranih Zakonom o obrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kao i na ispunjavanje međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine. Sve to u cjelini, dopinosi afirmaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a time i države Bosne i Hercegovine", stoji u saopćenju koje potpisuje ministrica Marina Pendeš.


(24sata.jnfo)

Pošaljite Facebook komentar