"Kako je genijalno biti Hrvat iz BiH na primjeru Željane Zovko"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kolumnista "Jutarnjeg" podsjeća na biografiju nove europoarlamentarke Zovko, da je rođena u Mostaru i da je u tri mandata bila veleposlanica BiH, u Španjolskoj, Francuskoj i Italiji.

Željana Zovko

"Postoji genijalna fora za sretan život - biti Hrvat iz Bosne i Hercegovine s poltičkom ambicijom. To je ono kad imaš i glavni teren i odmah pored njega rezervni. Prelazak iz jednog u drugi nije prekršaj, nego nešto kao dodatni život, produžetak, mogućnost da nastaviš igrati kao da se ništa nije dogodilo", piše kolumnista zagrebačkog "Jutarnjeg lista" Boris Vlašić u tekstu posvećenom bivšoj veleposlanici BiH Željani Zovko koja je ove nedjelje postala zastupnica Hrvatske u Evropskom parlamentu.

Kolumnista "Jutarnjeg" podsjeća na biografiju nove europoarlamentarke Zovko, da je rođena u Mostaru i da je u tri mandata bila veleposlanica BiH, u Španjolskoj, Francuskoj i Italiji.

"Živite u Bosni i Hercegovini, glasujte u Hrvatskoj i tko zna gdje ćete stanovati", iskreno bi mogla profesorica francuskog  na prvoj pauzi ispričati kolegama kako je dospjela u Bruxelles", piše Vlašić.

"Zastupnica Zovko će primjerice divno obrazložiti problem optužnica protiv Hrvata u BiH. Inzistirati će da BiH odustane od progona Hrvata u interesu Hrvatske. Još je najbolje ako sama iznese taj problem pa počne pričati o tome kako je nepošteno da BiH proganja njene sunarodnjake. Što je vjerojatno kolegama u Rimu još prošli tjedan objašnjavala na sasvim drugačiji način, braneći odluke o pritvaranju. A sve će to ići u prilog njezinoj vjerodostojnosti kojom se sada Hrvatska može pohvaliti, a Bosna i Hercegovina stidjeti. Jer je jednostavno žena promijenila stranu. A svi su ispali glupi. I to se teško drugačije može objasniti. Baš na primjeru optužnica iz Orašja. Zato je genijalna fora biti Hrvat iz Bosne i Hercegovine sa političkim ambicijama. Hrvatskoj onda svašta možeš podvaliti", piše "Jutarnji list".


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar