Cvijanović: U Srebrenici investitori za tri dana i sa 100 eura mogu registrovati firmu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Premijerka RS Željka Cvijanović u obraćanju na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici pozvala je investitore da ulažu u Srebrenicu kao i u ostale opštine u bh. entitetu Republika Srpska rekavši kako je preduzeće u tom entitetu moguće registrirati u roku tri dana, za manje od 100 eura, na jednom šalteru, javlja Abadolu Agency.

Željka Cvijanović / 24sata.info

Cvijanović je kazala kako se u Srebrenici osjeća kao domaćin i zahvalila svima koji su podržali konferenciju.
 
"Bez politike i političara se ne može, ali isto tako je jasno da se bez investicija i investitora ne može. Tu smo da podržimo dobru inicijativu, ali i da naučimo mnoge stvari", poručila je uz ostalo Cvijanović.
 
Ona je kazala kako je Vlada RS spremna da zajedno sa onima koji žele da ulažu stavi na raspolaganje sve potrebne kapacitete.
 
Podsjetila je da je u prošlosti bilo onih koji su prilikom pokušaja poslovanja nailazili na prepreke, ali i onih sa pozitivnim iskustvima, dodavši da "sva buduća ulaganja treba da budu takva da obezbijede prohodnost svih projekata".  
 
"Srebrenica dijeli sudbinu svih drugih opština u RS-u kad je riječ o ekonomskom razvoju. Međutim, svaki put kad postoji dobra veza između lokalnih i republičkih vlasti mi uspijemo da realizujemo određene projekte. Ovdje je niz projekata koji mogu učiniti Srebrenicu puno boljim i stabilnijim mjestom za život", kazala je premijerka RS dodavši kako Vlada RS želi olakšati život u Srebrenici i u svim ostalim dijelovima tog entiteta.
 
Podsjetila je kako je Vlada RS u proteklom periodu uložila više od 50 miliona KM u razvoj Srebrenice i kako je 2006. godine, kad je Milorad Dodik imenovan na čelo te Vlade, jedna od prvih odluka bila da se prema Srebrenici odnosi na strateški način i pomaže njenom razvoju.
 
"Naša poruka investitorima je da ako se danas odlučite da pokrenete biznis u RS-u, to možete da uradite za tri dana po principu jednošalterske registracije za manje od 100 eura", kazala je Cvijanović.
 
Pozvala je sve učesnike na predano učešće u razgovorima i prezentaciji projekata i ponovila da će Vlada RS biti na raspolaganju i lokalnoj zajednici i načelniku opštine, kao i svim potencijalnim investitorima.

 

(aa)

Pošaljite Facebook komentar