Zvizdić: Srebrenica je posebna za BiH i čitav region

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

VM BiH će svakako učestovati u investicijama u Srebrenici.

Foto: AA

Predsjedavajući Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine (VM BiH) Denis Zvizdić čestitao je načelniku Opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću na organizaciji Investiciono-razvojne konferencije Srebrenica 2015. koja pokazuje da je Srebrenica u fokusu njihovog interesa, ne samo od jula od jula, već cijelo vrijeme s namjerom da Srebrenicu s njenim društvenim i ekonomskim potencijalima razviju na način da bude mjesto i središte i poruka novog života, poruka pomirenja i međusobne saradnje bazirane na međusobnom uvažavanju i poštovanju.
 
"Srebrenica je nešto posebno i za BiH i za čitav region. Ona je poruka, simbol i pouka. Ona je simbol velike tuge i stradanja. Pouka da se takvo nešto više ne ponovi nigdje i nikad i poruka da moramo graditi naše zajedništvo na bazi uvažavanja i upravo kroz ovakve investicione konferencije i sinergijske aktivnosti koje će značiti obnovu multietničkog duha Srebrenice i trasirati njen društveni i ekonomski razvoj", rekao je Zvizdić.
 
On je kazao da su prisutni imali priliku vidjeti istinske potencijale Srebrenice i da je riječ o pravoj ekonomskoj podlozi koja može omogućiti investicije koje će takve potencijale staviti u funkciju ekonomskog i društvenog razvoja Srebrenice.
 
"VM BiH će svakako učestovati u investicijama u Srebrenici. Dobili smo 12 projekata koje je pripremilo rukovodstvo Srebrenice. Mi ćemo učestvovati u daljem razvoju i izgradnji Spomen-obilježja Srebrenica-Potočari s omogućavanjem njene dalje izgradnje i zapošljavanja određenog broja ljudi kako bi taj kompleks u potpunosti funkcinirao, a svakako ćemo i finansijski učestvovati u podršci nekim od ovih projekata koje je Duraković precizirao", rekao je predsjedavajući VM BiH.
 
On se u ime BiH zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na značajnim sredstvima koje je Srbija izdvojila za područje Srebrenice.
 
"To je istinska poruka dobrosusjedske saradnje i izražene političke i prijateljske volje da se ovaj dio razvija na održivi način", rekao je Zvizdić.

 

(aa)

Pošaljite Facebook komentar