VIDEO / Dodik novinarki BNTV-a: "Slušaj, nisam ti ja muškarac za tebe!", a ona odgovara...

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

-Ja sam rekao OHR-u je..te se. Sad sam ja glavni Baja u Srpskoj

Milorad Dodik / BNTV

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ocijenio je danas "skandaloznim" ponašanje novinara BN televizije na tribini u Istočnom Sarajevu, na kojoj su učestvovali nosioci najvažnijih funkcija Republike Srpske i predstavnici RS-a u institucijama BiH, dok je u u prilogu te medijske kuće objavljeno da je lider SNSD-a Milorad Dodik psovao i vrijeđao BN televiziju.
 
Iz SNSD-a optužuju BN televiziju da su medij koji se u potpunosti „stavio u funkciju portparola SDS-a“, ali je  ta bijeljinska televizija u svom prilogu objavila tonske izjave Dodika u kojima je bilo i psovki i tvrdnji da „BN TV laže“.
 
S druge strane, u saopćenju SNSD-a stoji da "ponašanje novinara BN televizije koji je više puta prekidao izlaganje učesnika tribine, predsjednika RS-a Milorada Dodika, premijerke Željke Cvijanović i člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, predstavlja nevješt pokušaj ovog medija da odvuče pažnju javnosti u RS-u s nastupa predsjednika SDS-a Mladena Bosića na sarajevskom Fakultetu političkih nauka, na kojem je rečeno da je SDS dio probosanskih snaga koje još čine i SDA, stranka s kojom SDS djeluje koaliciono, ali i Koalicija 'Prvi mart' čiji je jedini cilj rušenje RS".
 
Međutim, BN televizija je objavila snimak na kojem Dodik napada sve koji se usude da drugačije misle i rade, a nakon provokacija na račun BN televizije, njihova ekipa napustila je skup.
 
-Došao sam da vam kažem da BN televizija laže i da ih ne slušate - riječi su kojima je Dodik počeo javnu tribinu.
 
Što se tiče opozicije, ona je dok je bila na vlasti uništila RS, smatra predsjednik i predala je na upravljanje OHR-u, ali njegovim dolaskom na vlast to se promijenilo.
 
-Ja sam rekao OHR-u je..te se. Sad sam ja glavni Baja u Srpskoj – rekao je, između ostalog, predsjednik na snimku koji je emitovala BN televizija.
 
 
 
(FENA)

Pošaljite Facebook komentar