VIDEO&FOTO: Izetbegović i Krivokapić razgovarali o unaprijeđenju privredne saradnje BiH i Crne Gore

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića

VIDEO / Foto: Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, a tokom sastanka naglašena je potreba intenziviranja privrende saradnje između dvije zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na početku susreta predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, čestitao je predsjedniku Skupštine Crne Gore za prošlogodišnje imenovanje na poziciju predsjednika Parlamentarne skupštine OSCE-a, a sagovornici su razgovarali i o intenziviranju regionalne saradnje, kao i procesu evroatlantskih integracija zemalja Jugoistočne Evrope.

Razmijenjena su mišljenja o ukupnim bilateralnim odnosima i dosadašnjoj saradnji dvije susjedne i prijateljske zemlje.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva BiH, istaknuto je da ima prostora za unaprijeđenje privredne saradnje, izgradnje komunikacijske infrastrukture, te u razvoju i promociji turističkih potencijala obje zemlje. Spomenuta je potreba intenziviranja i razmjene posjeta i međusobnih susreta na svim nivoima, te iskazano zadovoljstvo dobrom parlamentarnom saradnjom dvije zemlje.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića prisustvovala savjetnica za vanjsku politiku Neda Lazarević, a u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića savjetnik za vanjsku politiku Davor Vuletić.

(Anadolija)