VIDEO / Stanić: Dodikovom sinu prepisano zemljište od 40 miliona KM

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predizborna kampanja u Srpskoj ne samo da je počela, već je doživjela vrhunac na današnjoj sjednici Republičkog parlamenta.

Milorad Dodik / 24sata.info

Umjesto rasprave o novom kreditu za izgradnju studentskog doma u Banjaluci, poslanici opozicije su u prvi plan stavili imovinu predsjednika Milorada Dodika i neuspjele projekte aktuelne vlasti.

Miladin Stanić, iz SDS-a, za Milorada Dodika je rekao da “nije predsjednik Republike Srpske već korumpirani predsjednik vladajuće stranke”.

Optužio ga je za malverzacije prilikom privatizacije “Boske”.  Stanić je došao i do dokumentacije, u koju  je uvid imala i naša redakcija, a koja dokazuje da je “400 hektara državne zemlje u Bakincima prepisana u vlasništvo firme Agro-voće”.  SDS-ov poslanik tvrdi da je to firma Dodikovog sina, te da je vrijednost te zemlje 40 miliona maraka.

“Odgovorno tvrdim da je privatizacijom “Boske” Dodik dobio i vilu u Beogradu. Sve dok on ne obezbijedi 400 hektara besplatnog zemljišta svoj djeci Republike Srpske, kao što je obezbijedio svom sinu Igoru, za mene Dodik nije predsjednik Republike Srpske”, izjavio je Stanić.

Iz vladajućih klupa su pokušavali da brane boje svoje stranke, ali niko od poslanika SNSD-a nije se usudio da stane pred našu kameru. U osinjem gnijezdu se našao ministar prosvjete, Goran Mutabdžija, koji nije imao drugi izbor nego da ponudi diplomatski odgovor.

“Svi poslanici imaju pravo da iznose svoje stavove, a da li su ti navodi korektni ili ne to pitajte rukovodstvo Skupštine i same poslanike”, odgovorio  je ministar.

Mutabdžija je imao dovoljno posla i da brani svoje postupke. Odluka o novom zaduženju, u iznosu od 6, 2 miliona maraka, za izgradnju studentskog kampusa, takođe je bila sporna opoziciji, iako će, na kraju, glasati za nju. Tvrdili su da zemljište na kojem treba da se gradi Paviljon nije u vlasništvu Univerziteta.

Poslanicima, tokom cjelodnevne rasprave, nisu bili bitni ni studenti ni Paviljon niti novi kredit. Odjednom su se sjetili  famoznog elektromobila, Andrićgrada, projekta Nikola Tesla u Hercegovini. Jednom riječju, i vladajući i opozicija koriste skupštinsku salu za kupljenje jeftinih predizbornih poena.(BN TV)

Pošaljite Facebook komentar