VIDEO / Gligorić: 34 porodične imperije vladaju Srpskom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

34 osobe i njihove porodice, tj. dinastije, porodične imperije su za 10 godina opljačkali ovaj narod za više od 8 milijardi KM

Tihomir Gligorić

Organizovani kriminal, nepotizam i korupcija zastupljeni su u najvišim institucijama Republike Srpske, rekao je Tihomir Gligorić, predsjednik stranke Srpska alternativa. Kod nas je napravljen zakonski okvir takav da bi štitio političare koji su nezakonito stekli imovinu, kaže Gligorić i najavljuje da će protiv ovakovog sistema boriti izlaskom na ulice.
 
34 osobe nalaze se na spisku, koji je u posjedu stranke Srpska alternativa, zbog sumnje da su nezakonito stekli imovinu. Gligorić ističe da je ogroman nesklad između njihovih primanja i bogatstva koje posjeduju.
 
“34 osobe i njihove porodice, tj. dinastije, porodične imperije koje su za 10 godina opljačkali ovaj narod za više od 8 milijardi KM. Sva društvena imovina, kasnije i državna je prenesena u ruke ovih kapitalista divljih iz režima postojećeg”, izjavio je Gligorić.
 
Lider Srpske alternative kaže da su kod nas namjenski napravljeni uslovi za zaštitu političara koji posjeduju imovinu sumnjivog porijekla i insistira na utvrđivanju istine o sticanju bogatstva političara u Republici Srpskoj.
 
“Mi danas u Srpskoj imamo sistem koji je stvorio jedan čovjek i taj sistem funkcioniše da zaštiti ove 34 osobe, sve je podređeno tome. Mi nemamo nadležne organe koji će ih procesuirati i to je ta piramida u koju nadležni ne smiju da diraju. Nadležni organi, koji su danas su u službi Milorada Dodika mislite da će ih procesuirati sad pred izbore? Ovo će biti ozbiljna istaraga ali zato mora doći vrijeme a ono je poslije izbora” rekao je Gligorić
 
Gligorić kao samo jedan od primjera gdje vlada nepotizam navodi Poresku upravu Republike Srpske: “Oni primaju 55 radnika I zapošljavaju sve ljude iz SNSD-a i njihove tetke, strine, kumove i tako dalje”.
 
Protiv ovakvog sistema može boriti samo izlaskom na ulice, poručuje Gligorić i kaže da bi to isto radio i predsjednik Dodik da nije na vlasti.

(BNTV)

Pošaljite Facebook komentar