VIDEO / Nikšić: Velež u srcu, Konjic do groba

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nikšić se izvinio građanima što je i sam sudjelovao u procesu imenovanja Živka Budimira

Nermin Nikšić

Gost prvog ovogodišnjeg izdanja emisije INTERVIEW 20 je federalni premijer Nermin Nikšić koji je otvoreno i bez zadrške govorio o krizi u Federaciji BiH, odnosima na relaciji Budimir-Krajina, poziciji OHR-a i međunarodne zajednice.
 
Nikšić se izvinio građanima što je i sam sudjelovao u procesu imenovanja Živka Budimira za predsjednika FBiH, saopćeno je iz Produkcijske kuće TIM System za BHT1.
 
Nermin Nikšić se u interviewu koji će biti emitiran danas u 20.20 sati na BHT1, osvrnuo i na ulogu ureda Evropske komisije u BiH, pismo ambasadora Sorensena kao i ponašanje parlamentarnih zastupnika.
 
Federalni premijer komentirao je izjavu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande u emisiji INTERVIEW 20 u kojoj je on ustvrdio da je ostavio vladu FBiH bez marke duga.
 
Nikšić je na to kazao da je do sada Federalna vlada uplatila više od 200 miliona KM dugova nastalih u toku rada kada je i Bevanda bio njen član.
 
U emisiji INTERVIEW 20 komentira i prijedlog srbijanskog premijera Ivice Dačića da se uspostave specijalni odnosi i između Republike Srbije i entiteta Federacija BiH. Nikšić smatra da takvi odnosi nisu potrebni jer je BiH suverena država.
 
Premijer komentira i najave o prodaji nekih preduzeća u kojima udio vlasništva ima i Federacija BiH, te potvrđuje da je samo izvjesna prodaja Energopetrola, a da primjerice nema govora i da on to neće dopustiti dok je premijer da se povedu razgovori o eventualnoj prodaji Elektroprivrede i BH Telecoma.
 
Nikšić je najavio i da će njegova vlada u 2014.godini osigurati uvjete za zapošljavanje 10.000 radnika

(Fena)

Pošaljite Facebook komentar