VIDEO: Aleksandar Vučić nasukao Mileta

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dodiku se tako „Arena" obila o glavu već drugi put u nepunih godinu i po dana. Kako stvari stoje, treći put se u njoj neće pojaviti...

Dodik čeka Vučićev pozdrav

Srpska napredna stranka proslavila je petogodišnjicu osnivanja u beogradskoj „Areni" - desetine hiljada pristalica u dvorani, isto toliko ispred nje.
 
U prvom redu Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik...
 
Krajem maja prošle godine, u „Areni" sličan ambijent, ali sa Borisom Tadićem i Demokratskom strankom (što su tada bili nosioci vlasti) u glavnim ulogama. U prvom redu takođe Milorad Dodik, a onda i za govornicom.
 
Dodik se tada baš napričao, i pokazao svu „političku širinu" i „vizionarstvo", nazivajući Tomu Nikolića političkim pobačajem i idiotom. Bio je ubijeđen u Tadićevu pobjedu. Pogrešna procjena. Politički kretenizam. Životna greška.
 
Godinu i nešto poslije toga čini sve kako bi „popeglao" taj „trenutak iskrenosti", kako bi se dodvorio „Pobačaju", još više Vučiću; na licu mu neprekidno titra udvorički osmijeh, što svjedoči da je od onih koji su silni nad nemoćnima i podvijaju rep pred snažnima.
 
Uzalud molećivi smiješak, džaba podvijanje repa, Dodik nema prolaza kod novih vlasti Srbije. Nikakvog sem formalnog, jer ga pozivaju zbog pozicije koju obavlja, a nikako zato što žele da ga vide.
 
Da mu nije mjesto tu gdje je u „Areni" sjedio i da nije rado viđen gost, decidno mu je saopštio upravo Vučić, i to pred cijelom „Arenom" i širokim TV auditorijem. Krenimo redom.
 
Negdje na početku događaja, Dodik je pozdravljen kao „premijer RS". I nije neka greška, jer on suštinski obnaša i tu funkciju. Nakon toga redali su se govornici, pa je došao red i na Vučića, predsjednika SNS-a.
 
Dodik je među prvima ustao da ga pozdravi. Ustali su i ostali. Cijela Arena. I Vučić, koji je zagrlio Nikolića. Dodik se ponadao da će zagrliti i njega, što je slika koja bi značila da mu je sve oprošteno.
 
Međutim, Vučić je prošao pored njega kao "pored kioska", ni ne pogledavši ga. Na oči svih u Areni i ispred TV ekrana (malih, srednjih, LCD, plazma...).
 
Neprijatno. Vrlo neprijatno.
 
Vučić za govornicom. Pozdravlja prisutne, ističe goste. Pozdravlja i premijerku Željku Cvijanović. Čeka se pozdrav za Dodika. Uzalud. Nije ga ni pomenuo.
 
Dodiku se tako „Arena" obila o glavu već drugi put u nepunih godinu i po dana. Kako stvari stoje, treći put se u njoj neće pojaviti, bar ne u kapacitetu koji trenutno ima.
 
Dodik nema podršku zvaničnog Beograda, to je sada sasvim jasno. A bilo je jasno i ranije. To je situacija koja ga čini vrlo vrlo ranjivim i jako slabim, a izborna godina je uveliko počela. To je situacija koju on nikako ne može okrenuti u svoju korist - ni parama, ni nasiljem, ni lažima.
 
Dodik je nepovratno nasukan na Beogradskom rtu.

 

Slobodan Vasković - Sa druge strane

Pošaljite Facebook komentar