VIDEO / Nikolić: Srbija nikada nikoga nije sprečavala da živi bolje

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Znam da Hrvatska bez Srbije u nekim širim, globalnim razmerama neće moći i da ćemo morati da radimo na tome da ponovo podignemo privredu, poručio je srbijanski predsjednik

VIDEO / Nikolić u Trebinju / AA

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Trebinju u BiH, gdje mu je danas uručena Povelja počasnog građanina tog grada, kako se nada da Evropska unija (EU) neće ostaviti Srbiju, ne određujući joj datum za otpočinjanje pregovora za članstvo, dvije stepenice ispod Hrvatske, javio je novinar agencije Anadolija.
 
Nikolić je rekao da Srbiju raduje uspjeh svakog komšije.
 
„Srbija nikada nikoga nije sprečavala da živi bolje“, istakao je Nikolić napominjući da se njegova zemlja nije zaustavljala na želji da se ispune dogovori sa Hrvatskom. On je čestitao hrvatskom narodu na ulasku u EU, rekavši da se nada da to znači i bolji život.
 
„Znam da Hrvatska bez Srbije u nekim širim, globalnim razmjerama neće moći i da ćemo morati da radimo na tome da ponovo podignemo privredu, da dobijemo zajedničke proizvode ili zajedničke firme sa kojima ćemo da nastupamo na tržištima koja su trenutno otvorena za Srbiju poput Latinske Amerike, Afrike, Azije, arapskog svijeta, cijelog istoka“, rekao je Nikolić.
 
On je izrazio uvjerenje da će Srbija dobiti datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU.
 
-Srbija prihvata i priznaje BiH, a kroz specijalne veze pomaže RS-
 
Tomislav Nikolić je kazao da je počastvovan što mu je uručena Povelja počasnog građanina Trebinja.
 
„Mislim da sam time nagrađen za svoj današnji rad u Trebinju i za svoj današnji rad za Trebinje“, izjavio je on.
 
Srbijanski predsjednik je kazao da je Srbija na dobrom putu, ali kako je istakao, on se ne bi osjećao dobro da, dok se Srbija kreće tim putem, zaboravi Republiku Srpsku i Srbe u drugim zemljama.
 
„Dakle, sve ovo pozitivno što se dešava posljednjih dana mora povući i Republiku Srpsku u potpuno bolji život i razmišljanja o tome. Iako Srbija potpuno prihvata i priznaje BiH, Srbija može pomoći Republici Srpskoj“, rekao je Nikolić pojašnjavajući kako kroz specijalne veze sa RS u okvirima Dejtonskog sporazuma, „koji je formirao BiH da nekako zajedno izvučemo naš narod iz krize koja polako zahvata mnoge krajeve naših zemalja, ali i Hercegovinu, zbog koje mi je posebno žao“.
 
On je istakao da radi ono što piše u Ustavu Srbije, a to je da brine o Srbima izvan te zemlje.
 
„Mislim da ću za godinu dana smijeti stati pred ovaj narod da podnesem izvještaj šta sam radio“, rekao je srbijanski predsjednik.

 

(aa)
 
 

Pošaljite Facebook komentar