Lipovača: "Piratska skupštinska većina otela brod koji se zove Skupština USK"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dramatična sjednica Skupštine Unsko - sanskog kantona, na kojoj je u ponedjeljak potvrđena smjena ministara privrede i poljoprivrede Mehmeda Ćenanovića i Rasime Bobić, jučer je pokrenula lavinu stranačkih reakcija.

Hamdija Lipovača / 24sata.info

Prvi je reagovao Hamdija Lipovača, predsjednik KO SDP USK, koji je otvoreno za destruktivno stanje u USK-a optužio Sadika Bahtića(S BiH), Rifeta Hozanovića( S-sda), Asima Kambera (SDA Sanski Most), te Seada Kadića i Šemsudina Dedića (SDA Bihać). Lipovača je kazao da je u Skupštini USK na sceni nova koalicija sastavljena od poslanika A-sda, S BiH, DNZ BiH i dijela poslanika iz SDA, koji rade po instrukcijama pojedinaca i raznih lobija.

"Takva piratska skupštinska većina otela je brod koji se zove Skupština USK i zapravo izvršila puč. SDP USK zbog toga zajedno sa svoji partnerima iz KO SDA USK-a prealazi u opoziciju i na sjednici KO SDP USK donijećemo oduku da se kadrovi SDP koji se nalaze na direktorskim pozicijama i u upravnim odborima povuku sa tih pozicija", istakao je Lipovača za "San".

Govreći o sredstvima koja se nalaze na kapitalnim grantovima i koja tek trebaju da budu raspoređena, Lipovača je kazao da ukoliko se Bihać u toj raspodjeli sredstava zaobiđe, rado će podnijeti krivičnu prijavu protiv premijera Šemsudina Dedića i Irfana Samardžića, ministra finansija USK.

"Osuđujemo posljednja dešavanja u Skupštini USK, povlačimo se u opoziciju, a već do kraja godine SDP će predstaviti svoj program rada Vlade USK za period 2010- 2014. godine, koji će spasiti ovaj kanton od propadanja", dodao je Lipovača.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar