Marko Panić, jedan od najboljih bh. rukometaša koji je branio boje BiH u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koja se igrala u norveškom Trondheimu, vjeruje da će se reprezentacija BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu.

– Mislim da ćemo igrati Svjetsko prvenstvo 2021. godine – rekao je Panić po povratku selekcije BiH u Sarajevo.

BiH je u grupnoj fazi upisala poraze od Norveške, Portugala i Francuske i oprostila se od takmičenja. Panić ističe da su protivnici bili izuzetno jake ekipe, ali zadovoljan je onim što je BiH prikazala.

– Imali smo tešku grupu, protivnici su bili jaki, a Portugal nas je sve iznenadio. Ipak, pokazali smo da se u BiH igra dobar rukomet i uvjeren sam da će nas svaka ekipa ozbiljno shvatiti – izjavio je rukometaš.

Veteran u taboru selekcije BiH Nikola Prce smatra da je selekciji BiH nedostajalo sportske sreće da prođe u drugi krug takmičenja.

– Odmah smo znali da smo u najtežoj grupi. Imali smo priliku protiv Portugala koju nismo iskoristili, ali dali smo sve od sebe. Vjerujem da smo mogli proći grupu s malo više sreće tokom žrijeba – rekao je Prce.

Iskusni rukometaš je dodao da u ovom trenutku ne zna da li će nastaviti igrati za državni tim, te da će to odlučiti njegovo zdravlje, selektor, ljudi u Savezu i drugi faktori.

( FENA)