Za Novu godinu osjetio je da nešto kašlje i nešto je tvrdo napipao na trbuhu, ispričao je Milovan Glogovac.

Velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini života poslije kraće bolesti, a bol zbog preranog gubitka njegovu obitelj ne napušta ni pet godina kasnije.

Njegov otac Milovan Glogovac otkrio je da je bolest toliko brzo napredovala da ga je odnijela za samo mjesec dana.

“Nebojša je otišao za mjesec dana. Za Novu godinu osjetio je da nešto kašlje i nešto je tvrdo napipao na trbuhu. I ja sam bio prisutan. Pozvao je liječnika kod kojeg je ranije išao, kojeg je znao, Hercegovac je bio pa su se družili, i pitao ga je, a on je bio negdje izvan Beograda i rekao mu: ‘Ja u srijedu dolazim u Beograd, dođi kod mene, pa da vidim o čemu se radi.‘

Poslali su ga na skener, gdje se pokazalo da ima nešto sumnjivo i odmah je otišao u Njemačku s prijateljem Tomom, kod liječnice. Ona je rekla da je to izlječivo, ali da nema potrebe da ostaje u Njemačkoj, da se tu troši, nego da se vrati u Beograd, jer ta terapija koju će koristiti u Beogradu, takvu terapiju bi primio svugdje u svijetu, druge nema. To je svugdje isto. Primio je prvu terapiju i malo se oporavio. Poslije te prve terapije na Kliničkom institutu trebao je primiti i drugu terapiju”, prisjetio se njegov otac.

Glogovac je otkrio i kako su izgledali posljednji sati života njegova sina Nebojše.

“Noge su mu bile dosta natečene, trbuh mu je bio natečen, to je bila metastaza na jetri, tako da je jetra bila ogromna. I primio je drugu terapiju taj dan, to je bio četvrtak, i oporavio se negdje oko sedam sati uvečer. Šalio se sa suprugom, ona je živjela kod njega, ja sam bio to popodne i otišao sam kući, ali ona je ostala i šalili su se nešto na neki račun. Negdje oko dva sata samo mu je pozlilo, došla je liječnica koja je u Pančevu bila dežurna, pokušala je reanimaciju, međutim nije uspjela. To je bio petak i u subotu, devetog, je sahranjen”, ispričao je Glogovac u emisiji ‘Oko magazin‘ na RTS-u.

(24sata.info)