Sunčano i stabilno na prostoru Bosne i Hercegovine bit će u utorak i tokom većeg dijela srijede.

U noći sa srijede na četvrtak uz pad dnevne temperature zraka očekuje se povećanje naoblake i kiša, navodi se u saopćenju iz FHMZ-a.

Na visokim planinama moguć je i snijeg. Kratka stabilizacija vremenskih prilika izvjesna je u poslijepodnevnim satima četvrtka (07.04.) i u petak. Za dane vikenda novo naoblačenje i padavine moguće su u većem dijelu zemlje. Temperature zraka u porastu.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne temperature između 13 i 18 u Bosni, u Hercegovini do 20 stepeni. Od četvrtka jutarnje temperature u rasponu od 5 do 10 stepeni, a najviše dnevne od 10 do 16 stepeni.

Prema trenutnim raspoloživim prognostičkim materijalima od ponedjeljka (11.04.) slijedi nova stabilizacija vremena u našoj zemlji. Stabilno vrijeme moglo bi se zadržati do kraja prognoznog perioda.

U jutarnjim satima prognozira se slab mraz u Bosni. Kako sedmica bude odmicala uslovi za pojavu mraza bit će sve manji.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 4°C u Bosni, do 7°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 10 i 15 stepeni u Bosni, do 17 u Hercegovini, navedeno je u prognozi objavljenoj na FHMZ BiH.

(Fena)