Naime, novo testiranje, koje je obavljeno jučern nije donijelo dobre vijesti. Još tri člana bh. tima dobili su pozitivan rezultat na prisustvo Covid-19.

Tako u večerašnjem meču neće igrati desna krila Ibrahim Haseljić i Luka Perić, a pozitivan je i pomoćni trener Toni Čolina.

“A vjerovali ili ne, još čekamo rasplet situacije sa Dejanom Malinovićem, tačnije sa njegovim rezultatom PCR testa. Nemoguće djeluje da ni nakon gotovo 48 sati nema rezultata. Dejan je neslužbeno pozitivan, a pošto je jedino mjerilo PCR test, velika je mogućnost da je zbog nemara propustio prvu utakmicu i da je karantinu dva dana bez potrebe. Pokušavamo na sve načine da dobijemo rezultate PCR-a, te informaciju da li je ikako moguće da on zaigra večeras. Sve ovo pokazuje kolika konfuzija vlada u organizaciji ovog Evropskog prvenstva. Dejan je trenirao 25 dana za ovaj Euro i ne samo da je potencijalno oštećena reprezentacija BiH, nego je prosto nevjerovatno da igrač se sprema za Euro, a zbog loših procedura ostane bez nastupa na Evropskom prvenstvu, što je san svakog sportiste”, saopštili su iz Rukoometnog saveza BiH.

Utakmica BiH – Češka igra se od 18 sati.

(24sata.info)