Što se tiče fiziologije orgazma, žene su u prednosti jer njihovi orgazmi traju duže nego orgazam kod muškaraca, oko tri sekunde, a uz dovoljno truda mogu ih postići nebrojeno, piše Mirror.

“Kad je žena seksualno zadovoljena, osjeća se fantastično jer čini nešto dobro za sebe, a svoje dobro raspoloženje lako prenosi i drugima”, pojašnjava doktor Andrea Pennington.

Ona smatra kako bi žene trebale imati minimalno tri orgazma sedmično, a koristi su brojne, od zdravstvenih do psihičkih.

“No, uprkos fizičkoj prednosti postizanja višestrukih orgazama, negativna je strana to što na svaka tri orgazma muškarca dolazi jedan ženski i to trebamo mijenjati”, smatra Pennington.

Prilikom seksualnog uzbuđenja povećava se krvotok prema genitalijama. ogroman broj živčanih završetaka u vašoj zdjelici, stražnjici i bedrima se zategne, a kada dosegnete vrhunac, tijelo ispušta napetost u nizu ugodnih valova u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam mogao bi se sastojati od 10 do 15 valova, a mali 3 do 5.

U međuvremenu, vaš se mozak u potpunosti fokusira na osjetila u izmijenjenom stanju svijesti. Nijedna druga prirodna stimulacija nije sposobna stvoriti ovu razinu intenzivne koncentracije – tijekom orgazma gubimo svijest o zvukovima i mirisima oko nas. Prosječni orgazam traje od šest do 30 sekundi.

Ako smatrate da su vam orgazmi kratki i slatki, stručnjaci su otkrili nekoliko trikova kako da produžite orgazam. Jedna od tehnika je takozvana “edging” odnosno dolazak do samog vrha orgazma i potom povlačenje. Ponavljanje ovog dva ili tri puta stvara jači i duži orgazam kod 65 posto žena, prenosi Klix.

Druga je tehnika pauziranje. U njoj odmaknite ruku ili penis partnera kad osjećate da se orgazam približava. Ohladite se minutu dvije i nastavite s aktivnostima.

Dobra metoda je i ona distrakcije, stvorite iznenadna ometanja kod približavanja orgazmu, naprimjer pokušajte tapkati unutarnju stranu bedra, a kad to ponovite nekoliko puta, orgazam bi trebao biti znatno duži.

“Istraživanja pokazuju da jedna od 20 žena nikad nije doživjela orgazam. Sve ga žene mogu doživjeti, samo ne znaju kako. Osamdeset posto orgazma povezano je s psihološkim problemima, zabrinutošću zbog izgleda, prošlih iskustava i religioznim i kulturnim programiranjem”, objašnjava doktor Pennington.

(24sata.info)