Red Army, najvatreniji navijači FK Velež, noćas su u gradu na Neretvi priredili spektakularnu bakljadu i vatromet povodom obilježavanja 100. rođendana svog voljenog kluba.

Spektakularna svečanost kojom je obilježen Veležov zlatni jubilej nije mogla proći bez pirotehnike, koja je “zapalila” nebo iznad Mostara i doslovno ga obojila u crveno.

Najviše pažnje svakako je privukla bakljada na Starom mostu, odakle su najvatreniji navijači pružili veliku podršku svom voljenom klubu koji je u godini iza nas osvojio Kup BiH i tako ponovo osigurao nastup u Evropi.

Povodom obilježavanja velikog jubileja mostarskih Rođenih u mjesecu iza nas u gradu na Neretvi održan je niz aktivnosti, među kojima i promocije knjiga i izložbe.

Svečana akademija planirana je za večeras u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, a svečanost će biti nastavljena na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata.

Inače, Velež je za 100 godina svog postojanja osvojio tri trofeja – dva Kupa Maršala Tita i jedan Kup BiH. Bio je i tri puta viceprvak bivše Jugoslavije.

Osnovan je na današnji dan 1922. godine i jedan je od najstarijih klubova u BiH. Kroz svoju burnu i slavnu historiju mostarski Rođeni izrasli su u jedan od najprepoznatljivijih simbola Mostara i Hercegovine, te jedan od sportskih simbola naše domovine.

 

(24sata.info)