Anemija nije bolest već opšte stanje organizma, kojim se manifestuje jedan veliki broj oboljenja.

Shodno tome, postoji i veliki broj anemija. Anemija je prateći sindrom određene bolesti i kao takva zahtjeva da se precizno ustanovi zbog čega se pojavila.

U najboljem slučaju, anemija može da se pojavi ako koštana srž ne stvara dovoljno crvenih krvnih zrnaca, ili ako nema dovoljno gradivnog materijala, najčešće gvožđa ili vitamina B12.

Donosimo vam prirodan preparat koji će vas riješiti ovog problema i tokom vrelih ljetnjih dana.

Preparat sa medom i voćem

Za pripremu ovog prirodnog preparata potrebno je pripremiti 200 mililitara domaćeg prirodnog meda, po mogućstvu bagremovog, po 200 grama oraha i suvog grožđa, po 200 mililitara soka od šargarepe i cvekle i dva limuna.

Operite 2 limuna. Prerežite ih na pola i izvadite koštice. Sameljite s korom i stavite u staklenu bocu od jednog litra. U smjesu mljevenog limuna dodajte med, iscijeđeni sok od cvekle i iscijeđeni sok od šargarepe, pa sve dobro promiješajte. U mješavinu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promiješajte.

Dobićete oko 1 kilogram ukusne i vrlo zdrave ljekovite smjese. Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru i uzimajte tri puta dnevno po 1 kašiku prije jela.

(24sata.info)