Četiri para koji su prijatelji već 20 godina odlučili su izgraditi mali gradić samo za sebe kako bi mogli živjeti bliže jedni drugima, a ujedno i biti u prirodi.

Njihovo naselje, nazvano Llano Exit Strategy, sadrži četiri malene kuće u blizini rijeke Llano izvan Austina u Teksasu. Održive i ekološke kućice dizajnirao je arhitekt Matt Garcia, a svaka od njih košta 40 tisuća dolara. Imaju nagnute krovove s bačvama za vodu, odnosno kišnicu, posebno izolirane prozore te reflektirajuće zidove koji su osmišljeni tako da čuvaju kuću od velikih ljetnih vrućina.


Interijeri su izrađeni od šperploče, što smanjuje troškove i daje kućama topao i prostran dojam. Svaka kućica ima prostoriju s bračnim krevetom i kaučom, kupaonicu i terasu.

“Ovdje nam je kao u Disneyjevom filmu, viđamo razne životinje i što smo češće tu to ih više otkrivamo”, opisala je za Bored Pandu Jodi Zipp, jedna od stanovnica.

Parovi provode što je više moguće vremena u svojim novoizgrađenim kućicama, a tu planiraju i provesti mirovinu te ostarjeti zajedno. Pošto parovi još uvijek ne provode cijelo vrijeme ovdje, kućice je moguće unajmiti i preko Airbnb-ja.

(Index.hr)