epa06982567 The grandstand court (L) and courts four, five and six as seen from Arthur Ashe Stadium during the third day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 29 August 2018. The US Open runs from 27 August through 09 September. EPA-EFE/JASON SZENES

Američka teniska asocijacija (USTA) pripremila je niz mjera protiv virusa korona na US openu, “mjehur” po uzoru na onaj u NBA ligi, testiranja i oštre kazne za one koji prekrše pravila.

Igrači će prilikom boravka u Njujorku moći da odsjednu ili u hotelima koje USTA odredi ili da zakupe privatne kuće. Ako se odluče da sami nađu smještaj, postoji nekoliko stvari na koje moraju da obrate pažnju.

Igrači će morati da imaju obezbjeđenje non-stop i moraće da daju informacije USTA o kretanju i aktivnostima.

Učesnici turnira neće moći da preko interneta nađu smještaj, ni preko jedne agencije, niti će moći da iznajmljuju kuće ili stanove od lokalnih stanovnika, a neće moći da budu u kontaktu sa ljudima koji žive u toj regiji.

Takođe, neće moći da odsjedaju sa prijateljima ili porodicom.

Svako ko ne bude odsjedao u hotelu koji odredi USTA, moraće da dođe do tog hotela i testira se na virus korona, a igrači će morati da se testiraju svakog dana.

Društvo u mjestu gdje odsjedaju mogu da imaju samo ako se i oni testiraju na virus korona.

Ako neki teniser napusti “mjehur”, biće kažnjen novčano i izbačen sa turnira i neće moći da učestvuje na narednom US Openu.

Ovogodišnji US open počinje 31. avgusta.

 

(B92)