Ne postoji ništa gore nego kada vam odmor upropasti kiša, a jedino što želite je malo sunca. Srećom, postoji prekrasan mediteranski otok koji garantira da kiša neće padati, a ako se to kojim slučajem dogodi, hotel u kojem ste odsjeli vratit će vam novac za smještaj.

Otok Elba, smješten tik uz obalu Toskane u Italiji, jedan je od najvećih talijanskih otoka i dio je Nacionalnog parka toskanskog arhipelaga.

Osim po predivnim mediteranskim plažama, otok je poznat i po impresivnim tvrđavama i mineralnim kupkama, prenosi News.

Kako je Napoleon bio protjeran na ovaj otok, ima dosta povijesnih dijelova i priča za otkrivanje, a ako to nije dovoljno primamljivo, otok nudi i garanciju odmora bez kiše.

U inicijativi poznatoj po nazivu Elba bez kiše, koja je pokrenuta prošle godine, otok nudi povratak novca za hotelski smještaj ako kiša predugo traje.

Kako kažu iz službene turističke organizacije otoka, čak iako je kiša u svibnju rijetka pojava na otoku Elba, to ne znači da ne može pasti. Na Elbi kiša više nije problem.

“S inicijativom Elba bez kiše, tijekom svibnja i od rujna do listopada, ako kiša bude padala tijekom vašeg boravka, nećete morati plaćati noćenje”, kažu iz turističke organizacije otoka.

U ovoj inicijativi sudjeluje 14 hotela na otoku, u rasponu od luksuznih do kampova. Potrebno je poslati mail i tražiti tarifu Elba bez kiše i rezervirati svoj smještaj. Kako biste dobili povratak novca za smještaj u slučaju kiše, ona će morati padati dva sata ili više između 10 sati ujutro i 8 sati navečer.

 

 

(Index.hr)