Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u saradnji s Graničnom policijom Bosne i Hercegovine stavili van prometa robu fizičke osobe na graničnom prijelazu Bijača jer robu nije pratila vjerodostojna dokumentacija o porijeklu, saopćeno je iz te uprave.

– Federalni tržišni, turističko-ugostiteljski inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su na poziv Granične policije Bosne i Hercegovine izvršili inspekcijsku kontrolu nad tekstilnom i ostalom robom u posjedu fizičke osobe na graničnom prijelazu Bijača, kojom prilikom je oduzeta navedena roba.

Shodno navedenom, u saradnji sa službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, tekstilna i ostala roba u količini od 1.579 komada, koju u prometu nije pratila vjerodostojna dokumentacija iz koje se nedvosmisleno može utvrditi porijeklo robe, u skladu s odredbama čl. 25 stav 2. Zakona o unutrašnjoj trgovini FBIH („Službene novine Federacije BiH“: 40/10, 79/17), stavljena je van prometa prilikom prelaska granice – navedeno je u saopćenju Uprave za inspekcijske poslove.

( FENA)