Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović provodi dan u Slavoniji, a između ostalog učestvovao je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara povodom obilježavanja Dana Grada.

U izjavi za medije komentirao je odnose sa BiH, Izborni zakon, ulazak Finske u NATO…

– Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava. Ovi dani su jako važni, ne odustajem od svog stava, znam da ga većina Hrvata podržava. Ja se borim mirnim sredstvima, to su naša vitalna prava, to je pola miliona Hrvata u BiH. Ja sam, rekao je Udbašenković, Komšićev jaran. Ja sam to bio, ljudima pristupam naivno. Kad sam vidio da je džepar i lopov, doviđenja – rekao je Milanović, prenosi Avaz.

Dodao je da se u BiH očekuje da se ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci pa da Bošnjaci mogu preglasati Hrvate.

– Za ovo smo se pripremali, potopit ćemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Briselu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci – rekao e Milanović.

Komentirao je i ulazak Finske u NATO.

– Na summitu NATO-a uložit ću veto, ovisno o tome gdje će biti pozivnica – kazao je Milanović i dodao:

– Kao đavao grešnu dušu progonit ću svakog zastupnika koji bude bio za. Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni – rekao je Milanović.

 

(24sata.info)