Grad Banja Luka za vantjelesnu oplodnju izdvaja 100.000 KM

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Iz gradskog budžeta Banje Luke za podršku bračnim parovima i sufinansiranje troškova jednog postupka vantjelesne oplodnje biće izdvojeno 100.000 KM, što je 12,5 posto više nego lani.

Ilustracija / 24sata.info

Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka vantjelesne oplodnje traje od 1. juna do 1. jula, saopšteno je iz Gradske uprave.

Mogu se prijaviti žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na području Banje Luke, koje su iskoristile pravo na sve postupke biomedicinski potpomognute oplodnje na teret sredstava Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a da nisu ranije ostvarile pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći grada.

Pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen je 2.500 KM.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banje Luke.

Sve informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika za zdravstvo, putem telefona broj 051/244-444, lokal 710, ili direktno u kancelariji broj 23.

U 2018. godini grad je podržao sve validne zahtjeve za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije-vantjelesne oplodnje, a ukupno je podržano 35 zahtjeva, za šta je bilo izdvojeno 87.500 KM.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar