Philip Morris predstavio IQOS – tehnologiju za svijet bez duhanskog dima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kompanija Philip Morris u Bosni i Hercegovini organizirala je večeras događaj zatvorenog tipa, na kojem je predstavljen IQOS, revolucionarna tehnološka inovacija, koja predstavlja bolji izbor za pušače od cigareta, saopćeno je iz kompanije.

Foto: Philip Morris

Philip Morris, jedan od najvećih proizvođača duhanskih prerađevina na svijetu, svoju viziju poslovanja mijenja u pravcu svijeta bez duhanskog dima, a pokretačka snaga te transformacije je IQOS, proizvod koji nije duhanska prerađevina, već tehnologija na čijem je razvoju radilo više od 400 vrhunskih naučnika i u koju je investirano više od 6 milijardi dolara.

IQOS je elektronski uređaj koji zagrijava, a ne sagorijeva specijalno dizajnirane patrone pravog duhana. Pri tom procesu zadržava se isti nivo nikotina i pravi ukus duhana, ali se eliminišu neki negativni efekti koji nastaju prilikom pušenja cigareta, poput dima, pepela, neprijatnih mirisa i što je veoma važno - negativnog uticaja na okolinu.

Na svečanom događaju priređenom za poslovne partnere i prijatelje kompanije u sarajevskoj Vijećnici povodom lansiranja novog proizvoda, Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Philip Morris BiH izjavio je da IQOS u ovom trenutku već koristi više od 7.3 miliona ljudi širom svijeta.

-Poslije više od 40 zemalja, od kojih je većina ili mnogo veća ili znatno razvijenija od Bosne i Hercegovine, IQOS je napokon stigao i ovdje. To je rezultat velike želje i posvećenosti našeg tima, da pokažemo i dokažemo da smo dio modernog svijeta, da su težnje i ciljevi ovdje isti kao i širom svijeta, a to je osiguranje bolje budućnosti za naše sofisticirane potrošače i njihovu okolinu. Philip Morris je odlučan u svom angažmanu na stvaranju budućnosti bez duhanskog dima. Hvala vam što dijelite tu viziju s nama - poručio je Srđan Lazović.

Od ponedjeljka, 29. aprila, IQOS će biti  dostupan u Bosni i Hercegovini, u početku samo na ekskluzivnim lokacijama u Sarajevu i Banja Luci. Planovi kompanije su da, nakon Sarajeva i Banja Luke, IQOS bude dostupan i na odabranim prodajnim mjestima širom BiH.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar