Izbjegavajte kupke i koristite ulja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Da biste sačuvali ljepotu kože tokom zimskih dana, kada je posebno osjetljiva, važno je da je njegujete.

Ilustracija / 24sata.info

Da biste sačuvali ljepotu kože tokom zimskih dana, kada je posebno osjetljiva, važno je da je njegujete, a Ejmi Vesler i Vitni Bou, dermatolozi iz Njujorka, savjetuju kako to da uradite:

* Izbjegavajte sapune i kupke. Iako ste navikli da se na ovaj način opuštate, suzdržite se tokom zime. Što je voda toplija, to je koža suvlja.

* Zaboravite sunđere za kupanje. Oni su savršeno mjesto za razvoj bakterija, koje prilikom kupanja raznosite svuda po tijelu i dodatno ugrožavaju već suvu kožu.

* Koristite ulja. Suncokretovo ili šafranovo su najbolja rješenja za zimsku negu kože, jer su vrlo hranljiva, ali se preporučuje i svako drugo, pošto vraćaju elastičnost.

* U gel za tuširanje ubacite nekoliko kapi mlijeka, što će smiriti upaljenu ili iziritiranu kožu.

* Njegujte stopala. Zimi su stopala mesecima zarobljena u čizmama, što ih čini suvim i ispucalim, pa bi zato češće trebalo da radite piling i mažete ih masnim kremama.

* Volite svoje usne. Balzami su obavezni tokom hladnih dana, ali dermatolozi upozoravaju da kada ih kupujete pogledate da li sadrže fenol i formaldehid, pošto ovi sastojci mogu više da štete nego da pomažu.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar